Menu

Hoe te besparen in Amsterdam?

Onlangs was er in de gemeenschap van reizigers op Facebook sprake van mogelijkheden om te besparen op een reis. En ik besloot eerst om een paar Amsterdamse levenshacks van mezelf toe te voegen. Maar toen besefte ik dat het er zoveel waren dat het tijd was om alles in één bericht te verzamelen. Voor mijn vaste lezers zijn veel van hen niet langer nieuw. Maar het zal handig zijn om ze als één spiekbriefje te hebben, toch?

Hoe te besparen op transport in Nederland

Transport in Nederland is een kostbaar plezier. Houders van reiskaarten (en de meeste daarvan onder de lokale bewoners) kunnen per trein binnen het land reizen met 40% korting (de korting is geldig tijdens de daluren – tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur, na 18.30 uur op weekdagen en 24 uur per dag in het weekend). Bovendien kunnen ze met een korting van maximaal drie metgezellen meenemen. Als u gemakkelijk contact met mensen kunt vinden, maak dan kennis met de eigenaren van de reiskaart – en vervolg de reis met hen (het is belangrijk dat u onderweg samen reist). Als je bijvoorbeeld naar Eindhoven vliegt, kost een vol treinkaartje naar Amsterdam je 18,80 euro per persoon en kost een ticket met korting 11,30 euro.

Bovendien kunnen ze met een korting van maximaal drie metgezellen meenemen. Als u gemakkelijk contact met mensen kunt vinden, maak dan kennis met de eigenaren van de reiskaart – en vervolg de reis met hen (het is belangrijk dat u onderweg samen reist). Als je bijvoorbeeld naar Eindhoven vliegt, kost een vol treinkaartje naar Amsterdam je 18,80 euro per persoon en kost een ticket met korting 11,30 euro.

Over Eindhoven gesproken. Als u besluit om een ​​rechtstreekse transfer van de luchthaven naar Amsterdam te boeken, kost dit 24 euro enkele reis en 40 euro retour. En online kan deze transfer geboekt worden met een korting van 1,50 euro.

Controleer of er een promotie voor het verkopen van dagpassen wordt gehouden tijdens uw reis. Als je geluk hebt, kun je met een trein door Nederland reizen voor een onbeperkte dag voor 13,99 – 17,99 euro.

Haast u niet om een ​​kaartje te kopen voor het openbaar vervoer in Amsterdam. In feite is dit niet zo’n grote stad, en het is handig (zonder koffer natuurlijk) en vooral het is interessant om erop te lopen. Als alternatief kunt u een fiets huren. Het kost vanaf 6,50 euro per dag.

Als u met een groot bedrijf naar Nederland reist en u hebt iemand die met een Nederlandse bankpas kan betalen, let dan op het groepstreinticket. Als je 10 personen bent, kost de reis slechts 7,50 euro per stuk. Dergelijke tickets worden alleen online verkocht.

Musea en excursies

Controleer vóór uw reis online de prijzen voor het bezoeken van bezienswaardigheden die u interesseren. In Amsterdam worden tickets voor veel populaire musea, met name entertainment, online met korting verkocht. Dit geldt met name voor tickets voor Madame Tussauds (online korting van 3,5 euro), Heineken Experience museum (korting van 2 euro), Rembrandt House Museum (korting van 1 euro), Amsterdam’s Icebar (korting van 2 euro), Body Worlds lichaamstentoonstelling (2 euro korting), Madurodam miniatuurpark (2 euro online korting), Efteling park (10% korting).

Over het algemeen is het voordelig om kaartjes voor musea te kopen op de Tours & Tickets-website. Dit zijn bekende ticketkantoren die al 30 jaar in Amsterdam actief zijn. Vanwege hun bureaukortingen bieden ze klanten kortingen op veel tickets. Bovendien kunnen kaartjes voor de meeste musea (met de mogelijke uitzondering van het Van Gogh Museum) hier worden gekocht met een open datum.

Ga naar het toeristeninformatiecentrum (het is gemakkelijk te herkennen aan de blauwe vlaggen met het VVV-logo. In Amsterdam bevindt een van de centra zich direct op het voorplein) – en neem deze minikaarten mee.

Ga naar het toeristeninformatiecentrum (het is gemakkelijk te herkennen aan de blauwe vlaggen met het VVV-logo

Elk geeft recht op korting op een toegangsbewijs (bijvoorbeeld 1,50 euro in Madurodam, 20% in een museum in Enkhuysen, 10% op een veerboot Volendam-Marken) of een gratis kopje thee, koffie of een souvenir 🙂

Als u van plan bent veel naar musea te gaan (en vooral als u in Nederland bent gaan wonen), overweeg dan om een ​​museumkaart te kopen. Op het eerste gezicht lijken de kosten (€ 64,90) behoorlijk groot, maar het loont letterlijk 4-5 reizen naar musea. Andere reiskaartopties zijn I amsterdam city card en Holland Pass. Hier kun je zien hoe ze verschillen en wie beter geschikt zijn.

Op de officiële website van Holland Pass kan een grote set worden gekocht met 5% korting.

En hier zijn de tickets voor de cruise op de grachten van Amsterdam met een korting van 2 euro!

Winkelen in Nederland

Vergeet niet dat als u een aankoop van meer dan 50 euro doet, u in veel winkels belastingvrije cheques kunt uitgeven. Als u op weg naar huis bent van Schiphol van 8.00 tot 19.30 uur, kunt u daar een terugbetaling krijgen in de paviljoens van de klantenservice van Global Blue. Het is niet mogelijk om een terugbetaling te doen op Eindhoven Airport, zoals binnenlandse vluchten vliegen vanaf daar en belastingvrije cheques worden afgestempeld op het punt van vertrek uit de EU.

Tags: , , ,